en
Nyitó Rólunk Oktatás, képzések Szolgáltatásaink Regisztráció Események Letöltések Webshop Kapcsolat

Drón felelősségbiztosítás

Minden tagunknak a tagsági díj befizetése után felelősségbiztosítást adunk, ezért a kiválasztott biztosítási kategóriától függően tagdíjunk változik.
 

Az MNDSZ  biztosítási partnere a Generali Biztosító Zrt, így a választott csomag tartalmazza a megadott feltételek szerinti, jogszabályban előírt kötelező felelősségbiztosítást határozatlan időtartamra.

A Biztosító az új jogszabályoknak maximálisan megfelelő biztosítást kínál. 

Generali Biztosító által kínált lehetőség:

Felelősség és jogvédelmi kategóriák:

1.) Biztosítás jogvédelemmel azt EU területére (*I. kategória: Magánszemély üzembentartó által üzemeltetett pilóta nélküli légijármű, KIZÁRÓLAG SZABADIDŐS CÉLÚ UAS műveletekre) ennek éves díja tagsági díjjal és adminisztációs díjjal: 28 000 Ft/év/pilóta nélküli légijármű. (0,01-4,00 kg közötti drónókra)

2.)Biztosítás jogvédelemmel EU területére (*I. kategória: Magánszemély üzembentartó által üzemeltetett pilóta nélküli légijármű, KIZÁRÓLAG SZABADIDŐS CÉLÚ UAS műveletekre) ennek éves díja tagsági díjjal és adminisztációs díjjal: 71 000 Ft/év/pilóta nélküli légijármű. (4,001-19,99 kg közötti drónókra)

Önrész:  Felelősségbiztosítás: 5%, min. 50.000 Ft; Jogvédelmi biztosítás önrész: nincs

Felhívjuk figyelmeteket, hogy ez a két biztosítási forma kizárólag SZABADIDŐS CÉLÚ UAS műveletekre érvényes!!!

Céges, illetve a nem szabadidős célú biztosításokra vonatkozik : 

Ezúton tájékoztatunk, hogy jogszabályi változás történt a pilóta nélküli légijárművek biztosítása tekintetében. A 785/2004 EK rendelet hatálya alól kizárólag azok a pilóta nélküli légijárművek kerülnek ki, melyeket szabadidős célból üzemeltetnek. A nem szabadidős célú használat esetén az EK rendelet szabályai lesznek irányadók a felelősségbiztosítási fedezet elvárt mértékére.

Ebből az következik, hogy minden egyéb biztosításra egyedi árajánlatot ad a biztosító!!   A részletekről érdeklődj e-mailben az info@mndsz.hu-n. 

Kategória választás: 

A kiválasztásnál mindenképp vegye figyelembe, hogy Magyarország vagy az EU területére szeretne biztosítást kötni, mekkora a drón súlya, a repülést melyik kategóriában végzi!  A fenti kategóriák mindegyikénél lehetőség van emelt biztosítást kötni, ebben az esetben magasabb díjjal és magasabb biztosítási összeggel kell számolnia. 

Fontos: 

Amennyiben ez a biztosítási lehetőség keltette fel a figyelmét, mindenképpen olvassa el a biztosításról szóló szabályokat, feltételeket, mely dokumentumokat a LETÖLTÉSEK fül alatt is megtalál, de e-mailben is szívesen megküldjük Önnek. A tagsági regisztráció és a biztosítás kötése teljes mértékben e-mailen keresztűl történik.  Megkötés után az egyedi azonosítóval ellátott biztosítási kötvényt e-mailben fogja megkapni.

 

További kérdés esetén szívesen állunk rendelkezésre az info@mndsz.hu e-mail címen, illetve a +36-30/347-9403-as telefonszámon.